« Hoe jezelf ten goede kan veranderen(1).»

Gepubliceerd op 12-08-2023

Heb je ooit het gevoel gehad dat je iets meer, anders of beter zou kunnen doen?

Het is niet ongebruikelijk om op een bepaald moment in je leven de drang te voelen om te veranderen. Maar hoe doe je dat nou precies? zo En wat betekent het om jezelf te veranderen? Er zijn verschillende vragen die in je opkomen als je nadenkt over hoe je jezelf ten goede kunt veranderen? Allereerst, wat is heruitvinding precies en waarom zou je ervoor kiezen om het te doen? Er zijn veel verschillende redenen waarom je op een punt in je leven kunt komen waarop je voelt dat het tijd is voor verandering. Misschien heb je het gevoel dat je vastzit, of dat er iets niet werkt in je persoonlijke leven of je huidige carrière. Of misschien is er iets gebeurd in je verleden. Je bent op een ander pad beland dan waar je in eerste instantie van had gedroomd. Dat zijn al goede redenen om na te denken over hoe je jezelf ten goede kunt veranderen.

Misschien ervoor te kiezen om jezelf opnieuw uit te vinden of jezelf volledig te veranderen, kan ook een manier zijn om je dromen te volgen of gewoon iets op te lossen dat niet werkt in je leven. Het kan zelfs worden gezien als het ontgrendelen van je potentieel. Er zijn inderdaad veel redenen waarom dit zinvol kan zijn. Vroeger leefden we in een wereld waarin mensen de school verlieten, carrière gingen maken en daar bleven tot ze met pensioen gingen. We leven al geruime tijd niet meer in die wereld. Tegenwoordig is het niet ongebruikelijk dat mensen verschillende paden nemen naar volwassenheid en vervolgens verschillende paden nemen wanneer ze het bereiken. Bovendien kunnen mensen in de loop van hun leven veel carrières hebben. Het veranderen van jezelf en je omstandigheden is hier een natuurlijk onderdeel van.

Waarom zou je jezelf helemaal veranderen?

Dus waarom zou je jezelf veranderen? Nogmaals, zoals eerder geïmpliceerd, zijn hier verschillende mogelijke redenen voor. Bijvoorbeeld:

 • Je hebt misschien het gevoel dat je in een sleur zit - vast in je leven of in je carrière.
 • Misschien maakt wat je in het verleden hebt gekozen om te doen je niet meer gelukkig.
 • Het kan zijn dat de relatie waarin je zit je niet meer gelukkig maakt.
 • Iets in je leven is verandert waardoor je anders bent gaan functioneren zonder dat je er geen weet van hebt.

Andere redenen waarom je zou kunnen nadenken over hoe je jezelf volledig kunt veranderen, zijn onder meer:

 • Een soort persoonlijke crisis
 • Herstellen van een belangrijke levensgebeurtenis zoals verhuizen, rouwen of scheiden, die allemaal behoren tot de meest stressvolle dingen die je in je leven kunt doen.
 • Het gevoel dat er betere opties zijn, of dat nu waar blijkt te zijn of niet
 • Met pensioen gaan van één carrière en op zoek zijn naar een doel of vervulling

Dit zijn allemaal goede redenen waarom je zou kunnen nadenken over hoe je jezelf ten goede kunt veranderen.

Manieren om jezelf ten goede te veranderen

Voordat we ingaan op de stappen om jezelf volledig te veranderen, een klein overzicht van enkele manieren waarop je zou kunnen kiezen om te veranderen. Deze omvatten:

 • Het doorbreken of veranderen van slechte gewoonten. Er kunnen dingen zijn die je vandaag doet waarvan je echt het gevoel hebt dat je ze zou moeten stoppen of anders zou moeten doen.
 • Een nieuwe vaardigheid leren. Met informatie altijd binnen handbereik, zijn velen van ons levenslange leerlingen geworden. Want we zijn nooit te oud om verder te leren. Dit kan een andere manier zijn om verandering in je leven aan te brengen, omdat alles wat je leert bijdraagt aan je kennisbasis en je in staat stelt om nieuwe benaderingen te nemen voor dingen die je in het verleden misschien anders hebt aangepakt.
 • Jezelf verbeteren om je bedrijf of carrière te helpen. Je zou kunnen besluiten dat je in je zakelijke rol aan bepaalde kwaliteiten wilt werken, zoals emotionele intelligentie, leiderschap of een andere zakelijke vaardigheid.

Hoe je er ook voor kiest om jezelf te veranderen, er zijn verschillende stappen die je kunt nemen om dit te laten gebeuren.......

veranderen-01691827946.jpg
veranderen-01691831405.jpg