Veel gestelde vragen


      Verlies ik de controle over mezelf?

Onze cliënten komen bij ons omdat ze denken, zich voelen of gedragen op een ongewenste manier.
Ze hebben de controle al verloren. Ons werk is om dat terug te geven.

 
      Uit hoeveel sessies bestaat de behandeling?

Uiteraard afhankelijk van het issue is te stellen dat hypnose een revolutionair kortdurende en effectieve behandeling is in vergelijking met gedrags- en en psychotherapie. De gewenste resultaten zijn vaak al na 1 sessie bereikt, maar let's find out!

 
      En het intakegesprek dan?

Het intakegesprek is in de eerste sessie inbegrepen.

 
      Kan er iemand bij zitten tijdens de hypnosesessie?

Omdat wij met het onderbewustzijn werken, en dus alle externe factoren die hierop van invloed kunnen zijn willen elimineren, werken wij tijdens de sessie altijd 1-op-1. Zo kunnen we ook alle aandacht daar geven waar deze gewenst is.

 
      Maar ik ben niet te hypnotiseren!

Iedereen die zich kan concentreren, instructies op kan volgen en een voorstellingsvermogen heeft is klaar voor een formele hypnose. Zoals al eerder vermeld begeleid de hypnotiseur je naar deze staat, waar je dit uiteindelijk dus zelf doet. Door de instructies van de hypnotiseur op te volgen wordt het dan ook mogelijk om de problemen op te lossen. .

 
      Kan ik me alles herinneren?

Vertel het ons na de sessie en we weten het. Iedereen is anders, alsmede dat de suggesties die gegeven worden elke keer anders zijn.

 
      Wat is het bewustzijn en en het onderbewustzijn?

Een korte uitleg:

•Bewustzijn: ons verstand (topje van de ijsberg). Het zegt het al mooi: dit zijn de dingen waar we ons bewust van zijn. Het denken, beslissingen maken, onze wil en dàt waar we ons op focussen, oftewel onze aandacht op richten.

•Onderbewustzijn: ons gevoel (de ijsberg onder water). Het onderbewustzijn is ons gevoel, maar ook het systeem dat alles regelt zonder erbij na te denken. Onze Identiteit en ons gedrag. Bijna alles dus: al onze herinneringen zijn hier opgeslagen, al onze automatische handelingen (auto rijden, tanden poetsen, fietsen etc. etc.), onze emoties, onze patronen. En het is tevens de supercomputer die alles aanstuurt en intern regelt, zowel onze bewegingen en acties, alsmede ons autonome zenuwstelsel (ademhaling, bloeddruk, hartritme etc.). Ons onderbewustzijn is b.v. ook die stem die je hoort wanneer iemand in zijn slaap praat. Dat gedeelte dat blijft werken bij een bokser wanneer deze knock-out in de boksring ligt.


      Zo krachtig is ons onderbewustzijn:

Dit is een erg mooi voorbeeld over de wonderbaarlijke en vaak ondergewaardeerde kracht van ons machtige onderbewustzijn:
Stel je voor. Kinderen, 8 jaar, spelen trefbal. Ze gooien de bal van de één naar de ander zonder erover na te denken. Al doen ze dat zonder erover na te denken: die bal gaat niet per ongeluk van de ene hand naar de andere. Iéts zal de reisafstand moeten meten, het gewicht van het object berekenen, de aërodynamische weerstand moeten bijstellen, zwaartekracht afwegen, tegenwind enzovoorts om het exacte aantal calorieën te verbranden op het juiste tijdstip, om zo precies de juiste hoeveelheid energie in precies de juiste spieren van het kind te produceren, zodat deze kunnen samenspannen en op het juiste moment weer ontspannen, met precies de juiste dosering zodat de arm beweegt met nèt de juiste snelheid, terwijl de vingers ontspannen op exact het juiste milliseconde duwen tegen de bal, welke de weerstand reflecteert om zo de juiste geometrie in de boog te calculeren, zodat het door de lucht zweeft en zo in de handen van een vriend beland.
Al die berekeningen worden in ongeveer 10 milliseconden door het kind gemaakt, zonder erover na te denken. Ze worden gemaakt door het onderbewustzijn. Ze worden gemaakt ongeacht dat het kind bewust ook maar iéts weet van geometrie, zwaartekracht, aërodynamica, stofwisseling en calorieverbranding.
Sterker nog, als volwassenen dit met hun bewustzijn (hun verstand) zouden willen nabootsen, met alle referentie-boeken die nodig zijn om deze calculaties uit te voeren, dan zal de bal zelfs nooit gegooid worden! Waarom niet? Omdat je niet tegen je lichaam kunt zeggen met je bewustzijn hoeveel energie dat het moet produceren.

Dus, wanneer Nike zegt 'Just Do It', of Obi Wan Kenobi zegt 'May the force be with you', willen ze je juist vertellen om niet op je nietige bewustzijn maar op je enorme power van je onderbewustzijn te vertrouwen! The human mind is wonderful.

 
      Komen dingen uit het verleden niet naar boven?

Alleen indien dit specifiek besproken zou zijn, maar deze (vaak pijnlijke) regressie-technieken behoren niet tot onze natuurlijke en effectieve nieuwe technieken.

 
      Gaat de hypnotiseur allemaal vragen stellen en dan de oorzaak zoeken?

Wij zoeken geen oorzaak. Het onderbewustzijn heeft het gecreëerd, en kan het aldus ook oplossen op eigen manier. Wij hebben eigenlijk maar 1 vraag:

Wanneer heb je waar last van, wanneer niet, en wat wil je daarvoor in de plaats voelen?

  

      Wat als ik niet uit hypnose kom?

Nog zo'n mooi fabeltje. Iedereen komt uit hypnose, tenzij de persoon er zo intens van geniet (vergeet niet:hypnose is een fijn gevoel!) dat deze ervoor kan kiezen hier nog even in te blijven. Zelfs al zou er geen hypnotiseur aanwezig zijn om de persoon hieruit te ontwaken, zelfs dan gaat de hypnose vanzelf over naar een natuurlijke slaap.

 
      Waarom doen mensen in hypnose op toneel zo gek?

Deze mensen komen al voor plezier en amusement. Hierin vervagen de morele grenzen enigzins. Daarnaast gaan alleen de echte en ontvankelijke vrijwilligers het podium op, klaar voor een avondje fun! Denk er maar eens over na.

 
      Hoe voelt hypnose?

We hebben eigenlijk geen idee, want iedereen ervaart het anders, we zijn allemaal immers uniek. Sommigen horen alles, sommige krijgen minder mee etc. Iedereen ervaart het anders, niets is fout alles is goed!. Dit kan zelfs van dag tot dag anders zijn!

      
      Hoeveel sessies heb ik nodig?

Als je echte hypnose eenmaal hebt meegemaakt zul je het begrijpen. Waarom 5 sessies? Waarom 10? of 100?
Kijk, het is eigenlijk heel eenvoudig. Even als voorbeeld een geestelijk issue: Er is iets in je software (jouw hersenen) wat op momenten ongewenste signalen naar het lichaam (de hardware) stuurt. Je bewustzijn wilt dat dit andere signalen zijn (positieve signalen). Je wilt dat het lichaam en de geest zich voelt zoals je bewustzijn (dus je verstand) dit wilt. En dit is nou precies wat èchte hypnose doet. Vaak al na 1 sessie. We bieden uiteraard alle nazorg indien gewenst. Je kunt altijd een extra sessie boeken, en kunnen ook gratis een telefonische en email-ondersteuning geven.

 
      Geven jullie garanties?

Ja, wij garanderen dat wij proberen te helpen als wij denken dat dat mogelijk is. Als dat niet zo is, zeggen we dit ook voor de sessie en rekenen we uiteraard niets.

 
      Is er een ethische code?

Alle gegeven informatie in het kader van de consultatie blijft strikt vertrouwelijk tussen hypnotiseur en client en valt onder ons beroepsgeheim. Uitgangspunt is dat het welzijn en de vrije keuze van de cliënt altijd wordt gerespecteerd.