Ik heb mensen op het podium echt rare dingen zien doen!

Ik heb mensen op het podium echt rare dingen zien doen!

Ja dat hebben we allemaal gezien! Entertainment-hypnose is afhankelijk van compliance(toestemming), verwachtingen van het publiek en perceptie van wat het publiek verwacht. Als u ervoor kiest om naar een entertainment hypnotiseur te gaan, gaat u misschien zelfs met de uitdrukkelijke bedoeling om plezier te hebben en gevraagd te worden om gekke dingen te doen. Die mensen die geen gekke of verrassende dingen willen doen tijdens een show als deze, zouden dit gewoon weigeren.

Het is belangrijk om te beseffen dat u in de praktijk van de hypnotherapeut altijd de controle houdt. Je zult je waarschijnlijk alles herinneren wat er gebeurt, ook al zou je je heel ontspannen moeten voelen. U wordt altijd met het grootste respect behandeld en uw vertrouwelijkheid wordt gewaarborgd.

Om te begrijpen waarom we niet buiten onze normale grenzen zouden stappen terwijl we in hypnose zijn, is het belangrijk om te begrijpen dat er binnen elke mens een beschermend mechanisme is van ethiek, waarden, overtuigingen en identiteiten, die je als individu beschermen. Het zou net zo gek zijn om te suggereren dat je ooit de controle over die waarden zou verliezen, net zo gek als het zou zijn voor de hypnotherapeut om te suggereren dat je een bank zou gaan beroven en al het geld terug zou brengen!

Hypnose kan worden vergeleken met het gevoel dat je hebt als je 's morgens in bed ligt, geen behoefte om op te staan, met een gevoel van kalmte, comfort en ontspanning, dat gevoel van "Ik kan nog niet de moeite nemen om op te staan ", maar je kunt nog steeds alles om je heen horen, hoewel je ervoor kiest om er niets van te merken en het je helemaal niet stoort. Hypnose is dus geen verlies van controle; in plaats daarvan lijkt het op een diep ontspannen reis die je naar je innerlijke bronnen leidt.